Praktisk informasjon

Informasjon før skolestart

Du får nærmere informasjon om tidspunkt for frammøte, årsplan, hva slags utstyr du bør ta med deg m.m. i god tid før skolestart. 

Skolestart

Søndag 25. august 2024

En skoleuke på Ringebu

Valgfag og tema omkranser uken hos oss. Vi ønsker å samle undervisningstiden i linjene slik at de kan dra ut på turer og ekskursjoner – og ha kontinuitet i fagene.

Studieturer og aktiviteter

Linjene har flere studieturer av ulik lengde, og reisemålene er forskjellige. Se informasjon om de enkelte linjene. I tillegg har vi mange felles turer, utflukter og aktiviteter gjennom skoleåret.

Vi starter blant annet med å kaste oss ut i rafting i Sjoa, har kinoturer, fjellturer, aktivitetsdager på skolen, baker pepperkakehus og har vinterleker. Vi bruker nærområdet til ekskursjoner, bedriftsbesøk og aktiviteter. I april reiser alle til Tenerife hvor vi utfordrer oss selv med surfebrett i bølgene, spiller sandvolleyball, sykler i fjellene og leker i havet.

Det er viktig at du er opptatt av din egen skolehverdag og bidrar til at den blir best mulig. Våre lærere er gode til å lytte til forslag, men har likevel mange ideer på hva som hører til linja.

Sammen kan vi lage en veldig god skole!

Ditt ansvar

Du vil bli behandlet som den voksne person du er, med retter og plikter innen skolemiljøet. I skoletida må du møte til alle timer og opplegg skolen står for.

Fritiden styrer du selv, og du får derfor egen nøkkel til internatet du bor i.

Miljøet ved skolen er avhengig av at alle tar del i den sosiale prosessen som skoleåret er. Vi minner om reglementet som du skriver under på når du begynner på skolen.

Undervisning og oppmøte

Skoletimer, programkvelder og andre arrangement i skolens regi er obligatorisk. Fravær blir derfor registrert.

Når kurset er fullført og godkjent, får du vitnemål som viser hva du har vært med på.

Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet har godkjent vår skoledokumentasjon. Det betyr at du ved fullført / godkjent skoleår får 2 konkurransepoeng hvis du ikke har hatt mer enn 10 prosent fravær.

Det viktigste er likevel DU. De faglige og sosiale erfaringene du gjør i skoleåret, vil komme til nytte resten av livet.

Undervisningen er delt i fellesfag, linjefag og valgfag.