Villmark - Vann og snø

Opplev kontrasten mellom den magiske stemningen rundt bålet i villmarken og det pulserende livet på afterski i Frankrike.

Ida med surfbrettet på stranda i Hoddevik - Klikk for stort bilde Ringebu folkehøgskule

Kom tett på naturen; vått, høyt, lavt, bratt og fort

Du får prøvd deg på vannski, wakeboard, ukesturer i villmarken, fisking, «Farmen»-opplevelser, rappellering, rafting, klatring, hundekjøring, toppturer. Vi forflytter oss til fots, kano, sykkel på utfordrende fjellstier og fjellski gjennom Rondane.

Du planlegger og gjennomfører din egen villmarkstur med eller uten turfølge. Vi bestiger Galdhøpiggen og har andre dagsturer. Praksis på Sport 1 og i skipatruljen i Kvifjell. Vi bruker Kvitfjell som klasserom og kjører MYE ski og brett.

Toppturer i Jotunheimen eller i Møre og Romsdal er spennende, utsikten fra 2000 meters høyde er formidabel og nedkjøringen på ski eller brett er fantastisk. I løpet av året hos oss, vil du ha kjent på følelsen av å ha rørt på deg gjennom spennende aktiviteter, ballspill eller annen sport.

Velkommen til et år av de sjeldne innen sport og villmark!

Dette vil du lære

Innføring i friluftsliv, praktisk og teoretisk skredlære og kart og kompass. Det er fokus på mestring i et sosialt, morsomt og trygt miljø. Vi er MYE ute på tur høst/vinter. Du får instruksjon på ditt nivå i snowboard, slalom/twintip i Kvitfjell og læringskurven stiger raskt på hopp og rails.

Dette har vært et år for livet! Mestringsfølelsen er enorm!

Hvem passer linjen for?

Det passer for deg som ønsker å bli glad i naturen, få nye opplevelser, erfaringer og utfordringer. Du er aktiv, positiv og eventyrlysten på noe utenom det vanlige.

Studieturer for linjen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Studietur og destinasjon er med forbehold, iht. gjeldende reiseråd og destinasjonens situasjon. 

Serre Chevalier i Frankrike

Vi drar på studietur til de franske alpene med pudderkjøring, uendelige løypetraseer og mulighet for heliski i Italia. Vi bor i flotte omgivelser 400 meter fra skianlegget. Hotellet byr på god mat og drikke i en sjarmerende og varm atmosfære.

Svalbard

Sport og villmark avslutter året med forlengelse av vinteren. Målet er Svalbards vakre natur, dyreliv og midnattssol over Longyearbyen, samt snøscootertur til den russiske gruvebyen Barentsburg.

Tenerife

Våren 2025 flytter vi hele skolen til Tenerife for en uke med surfing, klatring, sandvolleyball, sykkelturer og andre aktiviteter.

Linjepris

144 000,-

Søknad og opptak ved Ringebu folkehøgskule

Svalbard scootersafari - Klikk for stort bilde Ringebu fhs