Street Art

Utfordre deg selv på små og store flater med stencil, graffiti, maleri, paste up, fortauskunst og street print for å nevne noe.

Street Art - Klikk for stort bilde Ringebu Folkehøgskule

Vi får mange spennende oppdrag – alt fra garasjer, underganger, kafeer og biler til store siloer. I løpet av året får vi besøk av kjente og dyktige gatekunstnere som gjerne deler sine tips og triks med oss. I tillegg reiser vi til byer og steder for å se på gatekunst og ikke minst male noen vegger selv.

Selv om vi ser på verden som vårt store lerret, vil du også få lære hvordan du lager ditt eget lerret. Du får lære mange teknikker, både med sprayboks, pensel og mange andre verktøy. Men du står helt fritt til å velge din stil og ditt verktøy.

Dette vil du lære

Graffiti, stencil, paste up, mose graffiti, street print, stickers, ulike maleteknikker, silketrykk og ellers det vi måtte finne interessant sammen. Du vil også lære ulike metoder til å blåse opp motivet ditt på for eksempel en stor vegg.

I løpet av skoleåret får vi en del oppdrag fra kunder som vil gi deg god erfaring i å jobbe som en del av et lag om et felles motiv.

Dette er så digg! Vi får lov til å jobbe stort. Stort er fint, stort er flott!

Hvem passer linjen for?

Linja er for deg som liker og tegne og male, gjerne på store flater med sprayboksen. Du trenger ingen forkunnskaper eller være flink til å tegne, vi jobber ut fra hver enkelt. Du er nysgjerrig på å lære nye teknikker og liker å utfordre fantasien, og kanskje høydeskrekken.

Studieturer for linjen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Studietur og destinasjon er med forbehold, iht. gjeldende reiseråd og destinasjonens situasjon.

Berlin

Om høsten drar vi til Berlin hvor vi blant annet drar på street art safari, besøker Urban Nation Galleri og så skal vi male på Berlinmuren!

Karibia - Den Dominikanske Republikk

Når vinteren er som kaldest drar vi til Karibia i to uker hvor vi blant annet besøker kunstkvartaler og får male i behagelig temperatur.

Tenerife

Våren 2025 flytter vi hele skolen til Tenerife for en uke med surfing, klatring, sandvolleyball, sykkelturer og andre aktiviteter.

Linjepris

146 000,-

Søknad og opptak ved Ringebu folkehøgskule

Street Art spraybokser - Klikk for stort bilde Ringebu fhs