Reiseliv Natur

Den norske naturen er et ettertraktet reisemål. Ragende fjell, langstrakte vidder, og dype fjorder med isblått vann. Dette er bare litt av hva Reiseliv Natur kan tilby. 

En person i turklær som står på en snødekt topp i Lofoten og ser utover himmel, fjell og hav. - Klikk for stort bildeTopptur i Lofoten Ringebu folkehøgskole

Er du nysgjerrig på hva slags muligheter som finnes i reiselivsbransjen? Her får du lære om en spennende og fremtidsrettet næring. Sammen utforsker vi hva naturbasert reiseliv kan være og hva som skal til for å være en aktiv reiselivsdestinasjon.

Vi besøker kjente og ukjente reisemål i Norge og Europa og prøver ut forskjellige opplevelser knyttet til natur. Dette kan være fjell- og skogturer både sommer og vinter, brevandring, klatring, stjernetitting, kanopadling, kulturattraksjoner og gardsturisme. Vi samarbeider tett med reiselivsnæringa og lokalmiljøet.

Dette vil du lære

Vi utforsker hva Norge kan tilby av naturbasert reiseliv. Sammenligner med utlandet og lærer hva du må gjøre, tenke og planlegge for å få naturopplevelser til å fungere for ulike grupper.

Jeg visste ikke at Norge kunne være så vakkert …

Hvem passer linjen for?

Linjen passer for deg som ønsker å lære mer om reiselivets naturmuligheter i en aktiv skolehverdag. Du må like å være i naturen og prøve nye ting, men du trenger ikke å være verdensmester.

Studieturer for linjen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Studietur og destinasjon er med forbehold, iht. gjeldende reiseråd og destinasjonens situasjon.

Island

Opplev varme kilder, vulkaner, geysirer, nye inntrykk og den spennende historien Island har å by på!

Kroatia

Kajakkpadling i Adriaterhavet og fottur i åsene rundt Dubrovnik. Vi bruker en høstuke til å utforske øyer, strender og landskap i nærheten av Dubrovnik og vi besøker byen som står på UNESCOs verdensarvliste.

Tenerife

Våren 2025 flytter vi hele skolen til Tenerife for en uke med surfing, klatring, sandvolleyball, sykkelturer og andre aktiviteter.

Linjepris

144 000,-

Søknad og opptak ved Ringebu folkehøgskule

Hengekøyer er hengt opp i trærne ved siden av ei gamme ute i skogen. - Klikk for stort bildeHengekøyetur Ringebu folkehøgskole