Frikjør Topptur

Frikjøring i Kvitfjell, toppturer i Romsdalen, parkkjøring i Hafjell, pudderalarm på Bjorli.

Frikjøring på Bjorli - Klikk for stort bildeFrikjøring på Bjorli Ringebu folkehøgskule

I løpet av høsten bruker vi nærområdet til stisykling og går toppturer i Jotunheimen, Rondane eller Romsdalen. Gjennom høsten lærer alle sikringsteknikk og vi klatrer både ute og inne . På studieturen til Frankrike får vi oppleve fantastisk pudderkjøring i flotte omgivelser. Anlegget byr på bra skogskjøring og storfjellskjøring. 

I løpet av vinteren prøver vi oss på toppturer når føret tillater det. Etter påske avslutter vi sesongen med toppturer i Romsdalen eller Jotunheimen sammen med Sport og villmark.

Dette vil du lære

Grunnleggende brett- og skiteknikk i og utenfor løypa. Gjennom vintersesongen holder vi kurs i skredlære med fokus på trygge valg i fjellet.

Etter nybegynnerkurs i klatring går alle opp til Brattkortprøven. Med dette sikringsbeviset kan du klatre innendørs på landets klatresenter.

Vi kjører ski, klater og leker. Vi drar dit snøen faller! Sykt moro!

Hvem passer linjen for?

Linjen er for deg som ønsker å kjøre mye ski og brett både i og utenfor løypa. Det er ingen ferdighetskrav, og målet er at alle skal få oppleve følelsen av å kjøre ned fjellsider i puddersnø.

Studieturer for linjen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Trysil

Høsten 2020 drar vi til Trysil sammen med Parklinja. Her får alle  prøve stisykling i løyper med hopp og elementer i forskjellig vanskelighetsgrad. Vi surfer innendørs på Flowrider og leker oss i Rush trampolinepark. 

Serre Chevalier i Frankrike

Hovedturen går til de franske alper. Her venter puddersnø, uendelige løypetraseer som strekker seg mellom tre alpebyer og mulighet for heliski i Italia.

Nordiske skidestinasjoner

Vi drar også på en ukestur til en nordisk skidestinasjon med puddersnø, og vi tar kortere turer dit snøen faller gjennom sesongen.

Tenerife

Våren 2021 flytter vi hele skolen til Tenerife for en uke med surfing, klatring, sandvolleyball, sykkelturer og andre aktiviteter.

Linjepris

124 000,-

Søknad og opptak ved Ringebu folkehøgskule

Topptur i Serre Chevalier - Klikk for stort bildeTopptur i Serre Chevalier Ringebu folkehøgskule

Til toppen