Frikjør Topptur

Frikjør Topptur byr på flotte opplevelser i puddersnø på ski og snowboard. Med kort vei til Kvitfjell og et nærområde med flott skogskjøring får vi mye bra kjøring!

Frikjøring på Bjorli - Klikk for stort bildeFrikjøring på Bjorli Ringebu folkehøgskule

På høsten bruker vi nærområdet til stisykling og fjellturer i vårt fantastiske nærområde. Ringebufjellet og Venabygdsfjellet byr på flott natur og et voksende miljø for stisykling. Vi gjennomfører nybegynnerkurs i klatring med fokus på sikringsteknikk. Her får alle mulighet til å ta Brattkort.

Vintersesongen bruker vi i Kvitfjell og går toppturer i nærområdet. Gjennom praktisk læring og erfaring på tur får du kunnskap om trygge vegvalg i fjellet og grunnleggende skredlære. På studieturen til Frankrike får vi oppleve fantastisk pudderkjøring i flotte omgivelser. Anlegget byr på bra skogskjøring og storfjellskjøring.

Etter påske avslutter vi sesongen med toppturer i Romsdalen eller Jotunheimen sammen med Sport og villmark.

Dette vil du lære

  • Brattkort i klatring
  • Kart og kompass
  • Stisykling
  • Skiteknikk i og utenfor løypa
  • Grunnleggende skredlære
  • Vi er med som funksjonærer under Worldcup i Kvitfjell, der vi tjener inn sesongkortet
  • Vi kjører opptil 80 dager på ski og brett per sesong!

Vi kjører ski, klater og leker. Vi drar dit snøen faller! Sykt moro!

Hvem passer linjen for?

Linjen er for deg som ønsker å kjøre mye ski og brett både i og utenfor løypa. Det er ingen ferdighetskrav, og målet er at alle skal få oppleve følelsen av å kjøre ned fjellsider i puddersnø.

Studieturer for linjen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Studietur og destinasjon er med forbehold, iht. gjeldende reiseråd og destinasjonens situasjon.

Trysil

Høsten 2023 drar vi til Trysil sammen med Parklinja. Her får alle  prøve stisykling i løyper med hopp og elementer i forskjellig vanskelighetsgrad. Vi surfer innendørs på Flowrider og leker oss i Rush trampolinepark. 

Serre Chevalier i Frankrike

Hovedturen går til de franske alper. Her venter puddersnø, uendelige løypetraseer som strekker seg mellom tre alpebyer og mulighet for heliski i Italia.

Nordiske skidestinasjoner

Vi drar også på en ukestur til en nordisk skidestinasjon med puddersnø, og vi tar kortere turer dit snøen faller gjennom sesongen.

Tenerife

Våren 2024 flytter vi hele skolen til Tenerife for en uke med surfing, klatring, sandvolleyball, sykkelturer og andre aktiviteter.

Linjepris

132 000,-

Søknad og opptak ved Ringebu folkehøgskule

Topptur i Serre Chevalier - Klikk for stort bildeTopptur i Serre Chevalier Ringebu folkehøgskule