Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Sport og villmark

Opplev kontrasten mellom den magiske stemningen rundt bålet i villmarken og det pulserende livet på afterski i Frankrike.

Sport og villmark - sykling - Klikk for stort bildeSport og villmark - syklingSurfing  - Klikk for stort bildeSurfing Uteservering i alpene - Klikk for stort bildeUteservering i alpene

Kom tett på naturen; vått, høyt, lavt, bratt og fort

Du får prøvd deg på vannski, wakeboard, ukesturer i villmarken, fisking, «Farmen»-opplevelser, rappellering, bre- og grottevandring, klatring, hundekjøring, toppturer. Vi forflytter oss til fots, kano, sykkel på utfordrende fjellstier og fjellski gjennom Rondane. Du planlegger og gjennomfører din egen villmarkstur med eller uten turfølge. Vi bestiger Galdhøpiggen og har andre dagsturer. Praksis i Sport1, skipatruljen og i Kvifjellparken. Vi bruker Kvitfjell som klasserom og kjører MYE ski og brett.

Toppturer i Jotunheimen eller i Møre og Romsdal er spennende, utsikten fra 2000 meters høyde er formidabel og nedkjøringen på ski eller brett er fantastisk. I løpet av året hos oss, vil du ha kjent på følelsen av å ha rørt på deg gjennom spennende aktiviteter, ballspill eller annen sport. Velkommen til et år av de sjeldne innen sport og villmark!

Dette vil du lære

Innføring i friluftsliv, praktisk og teoretisk skredlære og kart og kompass. Det er fokus på mestring i et sosialt, morsomt og trygt miljø. Vi er MYE ute på tur høst/vinter. Du får instruksjon på ditt nivå i snowboard, slalom/twintip i Kvitfjell og læringskurven stiger raskt på hopp og rails.

Hvem passer linjen for?

Det passer for deg som ønsker å bli glad i naturen, få nye opplevelser, erfaringer og utfordringer. Du er aktiv, positiv og eventyrlysten på noe utenom det vanlige.

Et år for livet!

Studieturer for linjen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Serre Chevalier i Frankrike

Vi drar på studietur til de franske alpene med pudderkjøring, uendelige løypetraseer og mulighet for heliski i Italia. Vi bor i flotte omgivelser 400 meter fra skianlegget. Hotellet byr på god mat og drikke i en sjarmerende og varm atmosfære.

Svalbard

Sport og villmark avslutter året med forlengelse av vinteren. Målet er Svalbards vakre natur, dyreliv og midnattssol over Longyearbyen, samt snøscootertur til den russiske gruvebyen Barentsburg.

Tenerife

I tillegg er det fellestur for hele skolen til Tenerife.

På snøscooter på Svalbard - Klikk for stort bildePå snøscooter på Svalbard

Sist oppdatert 17.01.2020
Fant du det du lette etter?
Login for redigering